Trendoptik Sopron
Szemvizsgálat

Szemünk a legfontosabb és egyik legbonyolultabb érzékszervünk, mely rendszeres ellenőrzést igényel.

Sajnos az emberek gyakran már csak akkor jelentkeznek vizsgálatra, amikor megromlott a látásuk, és a mindennapi életükben is problémát okoz. Mindenki számára legalább 2 évente szükséges a szem vizsgálata, azonban speciális esetekben vagy gyermekeknél, idős korban ennél gyakrabban, akár félévente, évente is ajánlott.
A látás romlása általában lassú folyamat, amely évekig is eltarthat, különösebb panasz nélkül. Minél előbb fény derül a látáshibára, annál sikeresebben és könnyebben orvosolhatók a vele kapcsolatos problémák is.

A megfelelő korrekciós lencse megállapítása mellett a rendszeres ellenőrzés során végzett szemfenékvizsgálat és szemnyomásmérés biztosítja a későbbi súlyos látászavarok kialakulásáért felelős betegségek korai felismerését és kezelését, mint például a cukorbetegség, magas vérnyomás, a szürke- és zöldhályog.

Üzletünk ultramodern rendelőjének felszereltsége biztosítja, hogy alapos és teljeskörű szemvizsgálatot végezzünk pácienseink számára. A szem felszínének vizsgálatát egy egyedülálló kamerával felszerelt refraktométerrel és réslámpával végezzük, így velünk együtt Ön is megtekintheti szemének állapotát százszoros nagyításban.

A szem belsejének vizsgálatát (szemfenéki erek, retina) a legújabb fejlesztésű digitális retinoszkóppal végezzük, így lehetőség nyílik a szem állapotának rögzítésére, az esetleges állapotváltozások nyomonkövetésére vagy a kép további konzultációra való továbbküldésére. Különös jelentősége van ennek a cukorbetegeknél ill. bármilyen szembetegségben szenvedőknél.

A zöldhályog szűrést egy érintés nélküli szemnyomásmérővel végezzük, fájdalommentesen és gyorsan.

A szem teljes feltérképezésének legújabb eszköze az optikai koherencia tomográf, röviden OCT, ami lehetővé teszi a szem ideghártyájának, valamint a látóideg és a makula (sárga folt) állapotának feltérképezését, és ezek megbetegedéseinek szűrését. A későbbiekben ilyen vizsgálatok végzését is tervezzük.

Az OCT jelenleg óriási segítség számunkra a rövidlátás elleni harcban. Ez az eszköz segít minket abban, hogy a gyermekek szemtengelyének hosszát lemérjük, hosszváltozását dokumentáljuk. Ezáltal objektív adatokkal alátámasztva nyomon követhető a Miyosmart – rövidlátás elleni – szemüveglencse hatékonysága.

Specialitásunk a polateszt  vizsgálat, mely a rejtett optikai hibák kiszűrését segíti számunkra a lehetséges szemizomegyensúly-zavar megállapításával. Sok esetben így sikerül megszüntetni ill. csökkenteni a fejfájást, szemfáradtságot, idegrendszeri fáradást.

Régi páciensei Dr Winkler Mária főorvosnőre számíthatnak, míg a speciális színtévesztő, diszlexia és polateszt vizsgálatokat Baranyai Márta optometrista végzi.
Jelentkezzen be online vagy az alábbi telefonszámokon:

 Telefon: +36 99 342664


Fényre sötétedő lencsék

30% kedvezménnyel!!!

Akció 2024 június 30-ig tart