Trendoptik Sopron
Miyosmart-Harc a gyerekek látásromlása ellen.

Semmi sem lehet fontosabb gyermekünk egészségénél, ez különösön igaz fő érzékszervünkre, a látásra. A szem fénytörési hibái a szemgolyó fejlődése során, leginkább gyermekkorban kezdődnek el.

A probléma forrása

A hosszú órákon át tartó okostelefonozás, számítógépezés, videójátékozás és a mesterséges fény melletti tanulás, illetve a szabadban eltöltött egyre kevesebb idő (ahol a szem távolra tud tekinteni) miatt a rövidlátás – más néven myopia – rohamosan növekszik a gyerekek körében. Egyre több időt töltünk közelre nézéssel, ami a legújabb kutatások szerint növésre készteti a szemgolyót és így fokozza a látásromlást. Ha a szemgolyó hossza jobban megnövekedik, akkor nő a gyermekek dioptriája, fokozódik a rövidlátás és további, akár súlyos szemészeti elváltozások kialakulásáért lehet felelős.

Előrejelzések

A legújabb kutatások szerint 2050-re a világ népességének átlagosan több, mint 50%-át érinteni fogja a rövidlátás. Középeurópában 2000-ben a népesség 20,5%-a volt rövidlátó, ez az arány 2020-ra 34,6%-ra növekedett és előreláthalólag 2050-re elérjük a 54,1%-ot.

A megoldás

Fő partnerünk a japán Hoya szemüveglencse gyártó cég, egy forradalmi új megoldással állt elő a gyerekkori myopia, azaz rövidlátás kezelésére. A világon elsőként sikerült egy olyan szemüveglencsét kifejlesztenie, amely nagy hatékonysággal képes lelassítani a rövidlátó gyerekek látásromlását.

Mit jelent a myopia, azaz rövidlátás?

A myopia nem csak korrigálható, de kezelhető is.

Manapság a legtöbb esetben a rövidlátást hagyományos egyfókuszú szemüveglencsékkel korrigálják, amelyek ugyan tiszta és éles látást biztosítanak, azonban nem lassítják a myopia progresszióját. A myopia korai felismerésével és időben történő kezelésével, a hosszú távú látásromlás, továbbá a rövidlátás súlyosbodásával együtt járó komplikációk esélye csökkenthető.

A Hoya megoldása a MiYOSMART. Innovatív szemüveglencse a gyerekkori myopia kezelésére.

Hogyan működik a MiYOSMART lencse?

A MiYOSMART szemüvelencse működését szolgáló D.I.M.S. (Defocus Incorporated Multiple Segments) technológia a HOYA és a Hong Kong-i Polytechnic Egyetem együttműködésével lett kifejlesztve.

A D.I.M.S. technológia lehetővé teszi, hogy úgy kezeljük a myopiát, hogy közben csökkentsük a szemgolyó növekedési hajlamát. Vagyis a MiYOSMART szemüveglencse lehetővé teszi, hogy a szemüveglencsével gyermeke jól lásson és közben lassuljon a szemgolyójának növekedése. A hatást a szemüveglencsében elhelyezkedő apró lencseszigetek speciális elosztása fejti ki, amelyek lehetővé teszik a szemgolyó növekedési ütemének a csökkentését.

Klinikai kutatások

Egy 2 éves klinikai kutatás eredményei azt igazolják, hogy a D.I.M.S. technológiával rendelkező MiYOSMART lencse a fénytörési hiba korrekcióján túl a rövidlátás fokozódását átlagosan 60%-kal lelassítja és a viselők 21,5%-ánál a dioptria egyáltalán nem változott. A myopia növekedésének lelassításával a szemészeti elváltozások kialakulási esélye is csökken, így a gyermekek teljesebb életet élhetnek egész életük során.

Tippek a rövidlátás kialakulás és fokozódása ellen

Szabadban eltöltött idő. Kutatások szerint a szabadban eltöltött idő csökkentheti a myopia kialakulásának az esélyét és a rövidlátás fokozódását.

Rendszeres szemvizsgálat. Ellenőriztesse gyermeke szemét rendszeresen! A myopia vagy egyéb látásproblémák időben történő, korai felismerése és kezelése érdekében legalább évente járjon szemvizsgálatra, mellyel a látásromlás ütemének gyorsulása, illetve a rövidlátás súlyosbodásával együtt járó komplikációk esélye csökkenthető.

Pihenés a szemnek, avagy a 20-20-20 szabály. Figyeljen rá, hogy gyermeke a monitor és a könyv előtt eltöltött hosszú, intenzív idő közben tartson kisebb szüneteket (ideális esetben 20 percenként 20 másodpercen keresztül távolabb, mint 20 méterre nézzen a gyermek).

Miért válassza a MiYOSMART-ot?

Jelentkezzen speciális szemvizsgálatunkra!


Az egyetlen tökételesen páramentesítő szer

a Zeiss-től

megérkezett, hogy megkönnyítse az életünk..