Trendoptik Sopron
Melyik szemüveg illik az arcformájához?

“Rémes látvány!” Talán Ön is tapasztalta már, hogy a kiválasztott keret felpróbálása során kiderül: a keret rémesen áll. A minőségi szemüveglencse és a kényelmes keret, illetve azok élettartamán túl, a legfontosabb az, hogy az Ön arcához leginkább illő keretet válasszon.
Nem is olyan könnyű feladat ez a manapság megtalálható széles kínálat következtében. Bár a választásnál fontos az Ön ízlésvilága, álljon itt mégis néhány jótanács, amelyek segítségére lesznek a megfelelő keret kiválasztásában.

Arcformához illő keretek
Kerek az arca? Akkor valószínűleg a szögletes vagy négyzet alakú keretek állnak a legjobban. A keret fegyelmezett vonalai ellensúlyozzák arcának kerekded jellegét, s ezáltal kiegyensúlyozott egységet alkotnak. A kisméretű, kerek vagy ovális keretek kevésbé szerencsések.
Arca háromszög alakú? Válasszon négyzet alakú vagy lepkealakú keretet. Ezek a modellek kiegyensúlyozzák az arcformát. Kerülje a kicsi, vékony kereteket.
Amennyiben szív alakú az arca – leginkább hölgyekre jellemző forma ez – akkor a könnyű, kerek formájú keret lehet megfelelő választás, mely összhangot teremt az arc egyes részei között. Ha arca szív alakú, akkor lehetőleg kerülje a széles, nehéz kereteket.
Amennyiben arca szögletes, a kerek forma kifejezetten előnyére lehet. A kerek formák enyhítik az arc szögletes vonásait, használatukkal elkerülhető a „szigorú” megjelenés. Szögletes kerettel épp az ellenkezőjét érheti el: az arcforma egyenes vonásainak hangsúlyozásával zord benyomást kelthet.
Arca ovális? Ön szerencsés, hiszen az ovális arcformához tulajdonképpen minden keretforma passzol. Kedve szerint válogathat tehát a szemüvegkollekciók széles palettájáról. Szintén jó hír, hogy az ovális arcú emberek a legmodernebb és legkreatívabb formájú keretek közül is bátran választhatnak arcukhoz illőt. Az ovális arcú embernek minden szemüveg jól áll!
Orr és szem
Hosszúnak találja az orrát? Rövidebbnek tűnik, ha alacsony híddal ellátott keretet használ, ezáltal a hosszú orr kevésbé feltűnő. Az ilyen keret optikailag rövidíti az orrot, mivel olyan benyomást kelt, mintha az orra csak a szemüvegnél kezdődne. Sötét színű híd használatával a hatás tovább fokozható.
Előfordulhat, hogy orra éppen kicsi. Ebben az esetben válasszon magas híddal ellátott szemüveget. Azok a keretek, amelyeknek hídja a lencse felső síkjában található, optikailag nyújtják az orrot. A szemek közti távolság a híd hosszával optikailag csökkenthető vagy éppen növelhető.
Szemei közel állnak egymáshoz? Akkor válasszon keskeny, világos színű híddal és sötét vagy elütő színű keretet, mert ezáltal a szemek közti távolsági optikailag növelhető. Figyeljen arra, hogy a lencsék ne legyenek túl nagyok, mert nagyméretű lencsék esetén a hatás elmaradhat!
Ha szemei távol állnak egymástól, akkor válasszon feltűnő színű, széles híddal ellátott világosabb keretet. Ez optikailag közelebb hozza szemeit, így arca kevésbé tűnhet szélesnek.
És mindezek felett figyeljen mindig a divatra, mert az felülírhat szinte minden szabályt!


Szép kártyája bármelyik zsebéből fizethet