Trendoptik Sopron
Hogyan tisztítsa a szemüvegét

A megfelelő szemüveg kiválasztása nem egyszerű feladat, de ha egyszer megtaláljuk a megfelelőt, évekig nem szívesen válunk meg tőle. Ha azonban hosszabb távon is élvezni szeretnénk az általa nyújtott előnyöket, fokozott figyelmet kell fordítani a helyes ápolásra, tisztításra, hiszen ezáltal meghosszabbíthatjuk szemüvegünk élettartamát.
Az alábbi jó tanácsok betartásával nem csak a kellemetlenségektől és bosszúságoktól kímélheti meg magát, hanem a felesleges kiadásoktól is.

A szemüveglencse tisztítása
– Első lépésként öblítse le a szemüvegét langyos folyóvíz alatt, hogy megtisztítsa a porszemektől, amelyek karcolásokat okozhatnak! Sose tisztítsa szárazon, mert a dörzsölés a karcmentesítő rétegben is kárt tehet, ami a továbbiakban így már nem fog védelmet nyújtani a mechanikai sérülésekkel szemben.
– A szemüveglencse tisztításához használjon mindig az optikai szaküzletekben kapható speciális tisztító folyadékok és kendőt.
– Sose próbálja lehelettel benedvesíteni a lencsét, mert zsíros pára kerülhet arra.
– Papírzsebkendő vagy papírtörlő használata tilos! Ezek sokszor durva farostokat tartalmaznak, melyek a lencséket tartósan károsíthatják.
– A hiedelemmel ellentétben a szarvasbőr csak az üvegből készült lencsék esetében hatékony, műanyag lencséknél egyáltalán nem használható tisztításra.
A szemüvegkeret tisztítása
– A keret tisztításánál figyeljen arra, hogy ne érje fizikai behatás a lencséket!
– Fontos, hogy a szemüveget mindig az orrnyeregnél fogja meg és ne a száránál!
– A keret tisztítását langyos, esetleg folyékony szappanos vízben puha törlőkendő segítségével végezze!

Ultrahangos tisztítás és kisebb szemüvegszerviz
A rendes éves szemvizsgálat során javasolt üzletünkben elvégeztetni szemüvegének ultrahangos tisztítását. Ez a szemüveg tisztításának gyors és hatékony módszere. Az ultrahang rezgései még a legmakacsabb szennyeződéseket is eltávolítják a lencséről a nehezen elérhető helyekről is. Üzleteinkben kérhet egy kisebb szemüvegszervizt is. Ilyenkor minden csavart meghúzunk, a szárakat megigazítjuk, az orrnyerget beállítjuk, hogy szemüvege ismét tökéletesen illeszkedjen az Ön arcára.

Tisztítószerek
Az agresszív anyagok a lencsékben maradandó károsodást okoznak. Kerülje szemüvege acetonnal, ammóniával, éterrel, ragasztóval, parfümmel, hajlakkal, háztartási tisztítószerekkel és rovarirtó szerekkel való érintkezését!


Prémium szemvizsgálatunk

8000 Ft helyett 4000 Ft

amennyiben nálunk készül szemüvege!