Trendoptik Sopron
Vékonyított szemüvegek

Vékonyított szemüveglencsék

A formás és divatos szemüvegek ma már modern kellékekké váltak. Magas dioptriatartományban egyre vékonyabb, könnyebb és laposabb szemüveglencsék kerülnek forgalomba. Ezek a lencsék a legjobb leképezéssel rendelkeznek rövid- és távollátóknak egyaránt, akik nem csak jól akarnak látni, hanem esztétikusan megjelenést is szeretnének.

A rövidlátók szemüveglencséi középen vékonyabbak, mint a szélen és kicsinyítik viselőjének szemét. A szélvastagság csökkentése érdekében magas törésmutatójú alapanyagot használunk. Minél nagyobb a törésmutató, annál vékonyabb a szemüveglencse.

A legnagyobb törésmutatóval rendelkező szemüveglencse a hagyományos szemüveglencsével szemben akár 40%-kal vékonyabb szélvastagságú is lehet.

Távollátók esetében ez pont fordítva történik. Itt a középvastagság nagyobb, mint a szélvastagság. A szemüveglencsének olyan hatása van, mint egy nagyítónak, szemből nézve a szemet nagyítva látjuk. A törésmutató nagysága ebben az esetben is csökkenti a középvastagságot. Ezt még fokozhatjuk egy aszférikus felületkialakítással is. Ez azt jelenti, hogy a lencse görbületét jelentősen lehet csökkenteni. Így a szemüveglencse középvastagsága akár 45%-kal, súlya több mint 60%-kal csökken egy hagyományos műanyag lencséhez képest.

Vékonyságuk ellenére ezek a lencsék optikai tulajdonságai egyedülállóak: természetes látást és kiváló képalkotást nyújtanak. Ezeknek a lencséknek a tervezése lehetővé teszi, hogy a lencseviselő szemét optikailag ne nagyítsa vagy kicsinyítse. Kiegyensúlyozott jellemzői révén Ön mind esztétikailag, mind optikailag csúcsminőségű terméket élvezhet.


Világújdonság az üzletünkben!

Tervezz magadnak egyedi

Ray-Ban vagy Oakley szemüveget

Légy egyedi!