Trendoptik Sopron
Vékonyított szemüvegek

Vékonyított szemüveglencsék

A formás és divatos szemüvegek ma már modern kellékekké váltak. Magas dioptriatartományban egyre vékonyabb, könnyebb és laposabb szemüveglencsék kerülnek forgalomba. Ezek a lencsék a legjobb leképezéssel rendelkeznek rövid- és távollátóknak egyaránt, akik nem csak jól akarnak látni, hanem esztétikusan megjelenést is szeretnének.

A rövidlátók szemüveglencséi középen vékonyabbak, mint a szélen és kicsinyítik viselőjének szemét. A szélvastagság csökkentése érdekében magas törésmutatójú alapanyagot használunk. Minél nagyobb a törésmutató, annál vékonyabb a szemüveglencse.

A legnagyobb törésmutatóval rendelkező szemüveglencse a hagyományos szemüveglencsével szemben akár 40%-kal vékonyabb szélvastagságú is lehet.

Távollátók esetében ez pont fordítva történik. Itt a középvastagság nagyobb, mint a szélvastagság. A szemüveglencsének olyan hatása van, mint egy nagyítónak, szemből nézve a szemet nagyítva látjuk. A törésmutató nagysága ebben az esetben is csökkenti a középvastagságot. Ezt még fokozhatjuk egy aszférikus felületkialakítással is. Ez azt jelenti, hogy a lencse görbületét jelentősen lehet csökkenteni. Így a szemüveglencse középvastagsága akár 45%-kal, súlya több mint 60%-kal csökken egy hagyományos műanyag lencséhez képest.

Vékonyságuk ellenére ezek a lencsék optikai tulajdonságai egyedülállóak: természetes látást és kiváló képalkotást nyújtanak. Ezeknek a lencséknek a tervezése lehetővé teszi, hogy a lencseviselő szemét optikailag ne nagyítsa vagy kicsinyítse. Kiegyensúlyozott jellemzői révén Ön mind esztétikailag, mind optikailag csúcsminőségű terméket élvezhet.


Szemüvegkeretek mágneses napszemüveg előtéttel

óriási választékban kaphatók,

hogy egyszerre használhassa szemüvegként és trendi napszemüvegként is.

Már 27.000 Ft-tól

a TrendOptikban / Sopron, Selmeczi u. 15-17. Interspar