Trendoptik Sopron
Munkaszemüvegek

Munkaszemüveg lencsék
Munkaszemüvegnek nevezzük az asztali és beltéri munkához optimális és fáradásmentes látást adó szemüvegeket. Ennek akkor van jelentősége, ha olvasáshoz és a monitoros távolságra, esetleg távolabbra különböző dioptriákra van már szükség. Tehát a munkaszemüveg-lencsék használatuk során kényelmes látást biztosítanak úgy, hogy az olvasótávolságnál messzebb lévő tárgyak is élessé válnak. Ennek megfelelően megkülönböztetünk asztali munkaszemüveget és beltéri munkaszemüveget. Az asztali munkaszemüveg tartalmazza az olvasó dioptriát és az asztalon belüli (max. 1 m) távolságok élesen látásához szükséges dioptriát. Ezt olyanoknak ajánljuk, akik egész nap íróasztal mellett dolgoznak, és fontos, hogy kényelmesen lássák az összes munkatávolságot. A beltéri munkaszemüveg azoknak javasolt, akik napközben ügyféllel is foglalkoznak és nem elegendő, hogy csak 1m távolsági lássanak élesen a szemüvegükkel. Ezzel a szemüveggel kb. 4 m-ig lehet élesen látni és így az asztaltól való felállás, ügyféllel való tárgyalás, fénymásolás stb. kényelmessé válik.

Minden munkaszemüveg-lencse közös abban, hogy nem egy dioptriával, tehát nem egy fókuszponttal rendelkeznek, hanem a lencsék felszínén folyamatosan változó dioptriaértékeket találunk.

Dioptriaváltozásuknak megfelelően, hasonló csatornával rendelkeznek, mint a progresszív lencsék, tehát az ilyen szemüveglencsék széli részei is kissé torzítanak, kisebb mértékben, mint ahogy azt a progresszív lencsék esetében tapasztalhatjuk, cserébe maximum 4 méter távolságra láthatunk velük igazán élesen.

Az alábbi ábrán jól látható, mennyi típusa létezik a munkaszemüvegeknek, ezért mielőtt dönt, hogy munkájához milyen szemüveg lenne ideális, kérje ki optikusa tanácsát, és vegyen részt egy célirányos szemvizsgálaton.


Progresszív szemüvegeink a legmodernebb eszközökkel készülnek.

Most akár 30-40%

kedvezménnyel.

a TrendOptikban / Sopron, Selmeczi u. 15-17. Interspar