Trendoptik Sopron
Dioptriás napszemüvegek

Szeretne a nyári verőfényben is élesen látni?

Mindannyian imádjuk a napot, de sugarai károsíthatják látásunkat.
A dioptriás napszemüveglencsék egyszerre nyújtják a tökéletes látás és a magas fokú UV védelem kényelmét.
A nagy divattervezők aktuális kereteit és napszemüvegeit a nagy méretek, az arcon túlnyúló design jellemzi.
Ennek a formának két fontos előnye van: egyrészt a szemet még jobban védi a naptól és széltől, másrészt divatos külsőt kölcsönöz. Ezek közül a divatos szemüvegek közül szinte bármely modellhez illeszthetők az optikánkban forgalmazott dioptriás napszemüveglencsék. Ezek a lencsék sok színben és alapanyagban elérhetőek, így mindenki megtalálhatja az igényeinek, szemének megfelelő színű szemüveglencsét.
A polarizált napszemüvegek és szemüveglencsék abban különböznek a többi napszemüvegtől, szemüveglencsétől, hogy a lencséjükön egy polarizált bevonatot találunk.
A polarizált lencse legfontosabb hatása, hogy csak a függőleges irányú fénynyalábokat ereszti át, vagyis a felületekről, különböző anyaghatárokról visszaverődő vakító fény nem jut át a lencsén.

Miért jó ez?

Azért, mert sok tevékenység során megkönnyíti életünket. Ilyen például az autóvezetés, vagy a horgászat, a vadászat, a vízi sportok, vagy a víz mellett eltöltött szabad idő. A vízfelszínről visszaverődő napsugarak nem jutnak át a polarizált lencsén, így sokkal jobban „beleláthatunk” a vízbe, meglepően nagy mélységbe is. Így lehetséges, hogy a horgászok a polarizált napszemüvegben látják a halakat a víz alatt és így lehet, hogy vezetés közben jóval előbb észrevehetők az út esetleges hibái vagy az előttünk tekerő kerékpáros. Ezek a dioptriával gyártott polarizált lencsék, mindig drágábbak a hagyományos színezett lencséknél, hiszen a lencse felszínén egy igen összetett védőréteget kell létrehozni a sötét szín alatt.
Napjaink reneszánszát élő divatja a tükrös lencse, ami különböző izgalmas színekben elérhető, akár dioptriás változatban is.

Ray-Ban és Oakley dioptriás napszemüveg lencsék

Ray-Ban és az Oakley esetében lehetőség van eredeti gyári dioptriás lencse rendelésére is. Az így készült lencsék teljes egészében megegyeznek az eredeti lencsékkel, olyannyira, hogy gyári logóval és gravírjellel is el vannak látva.


Az egyetlen tökételesen páramentesítő szer

a Zeiss-től

megérkezett, hogy megkönnyítse az életünk..