Trendoptik Sopron
GIORGIO ARMANI

AZ ELEGANCIA AZ, HOGY EMLÉKEZNEK RÁNK
Ha Giorgio Armani nem adta volna el Volkswagen autóját, hogy finanszírozza első kollekcióját, akkor ma minden bizonnyal nem tudnánk tökéletesen szabott ruháiban járni. Kezdetben orvosnak készült, majd elcsábította a fényképészet. A nagy tervező karrierje a XX. század 60-as éveiben indult. Miután Milánóba költözött, kirakatrendezőként dolgozott a La Rinascente áruházban. Itt fedezte fel őt 1961-ban a Nino Cerruti divatház, akinek számára megtervezte az első férfiruha-kollekciót. 1975-ben Giorgio Armani elhatározta, hogy saját márkát hoz létre és partnerével, Sergio Galeottival létrehozta a Giorgio Armani céget.
Nagy hírnevet hozott számára Richard Gere ruháinak megtervezése az „Amerikai dzsigoló” c. filmhez. Ennek köszönhetően minden elegáns férfi az ő jellegzetes zakóit viselte. Giorgio játszik a nemekkel – a férfi projektekben selymes, nőies szöveteket és gyengédséget alkalmaz, a női ruháknál pedig erős, férfias stílust nagyon sikkes kivitelben.
Ma Giorgio Armani stílusa egyet jelent a legkiválóbb minőségű eleganciával a modern nő és férfi számára. Giorgio Armani megállapítása szerint „az elegancia nem abban rejlik, hogy észrevegyenek, hanem abban, hogy emlékezzenek ránk”. A tervező, annak ellenére, hogy már 85 éves, elmondása szerint továbbra is fiatalnak érzi magát.


Prémium szemvizsgálatunk

8000 Ft helyett 4000 Ft

amennyiben nálunk készül szemüvege!